Danira Boukhriss en William Boeva starten coverband ‘Pluto Was A Planet’

Presentatrice Danira Boukhriss Terkessidis (28) en comedian ­William Boeva (29) hebben hun eigen band opgericht. Die heet ­Pluto Was A Planet en zal covers brengen. ­Danira en William ­zingen, geruggensteund door muzikanten Tim Tielemans (Bandits, Dries & De Belgen) op gitaar, Toon Smet (Bandits en dj op radiozender NRJ) aan de toetsen, Thomas Van Achteren (Bandits en Ketnetwrapper) op bas en Laurens De Schutter (De Fanfaar) aan de drums.

De naam de van de nieuwe groep verraadt al enigszins het soort muzikale feestje dat Danira en William willen bouwen: muziek uit de tijd dat Pluto nog een planeet was. Pluto mag dan sinds midden 2016 gedegradeerd zijn tot ‘dwergplaneet’, de band belooft liedjes van pakweg 1990 tot nu. Zeg maar millennium-hits van Will Smith en Beyoncé over the Spice Girls en Linkin Park tot Britney Spears en zelfs Wim Soutaer. Pluto Was A Planet belooft al dat swingende materiaal in een “wervelende show vol dansbare medleys te verpakken”, zoals de boekingskantoren adverteren.

Wie zo’n avondje ­nostalgie met Danira & co. wil boeken, betaalt 6.950 euro voor anderhalf uur optreden.


A Bowie Celebration in de AB: puike coverband maar nothing beats the real thing

Het is alweer drie jaar geleden dat David Bowie zijn grote verdwijntruc toepaste en op artistiek verantwoorde wijze in een ‘Blackstar’ transformeerde. Maar de vele muzikale sporen die de man heeft achtergelaten, vallen niet zomaar uit te wissen. Dus trekken enkele Bowie-veteranen nu de wereld rond met een show waarin ze de classics van hun vroegere werkgever weer tot leven brengen. Hommage of opportunistische lijkenpikkerij? Van allebei een beetje, stelden we vast in de AB.

Dat er in Brussel enkel topmuzikanten op het podium stonden, hoort u ons niet tegenspreken. Voor knoeiers was in het Bowie-kamp nu eenmaal geen plaats. Maar zou u ook een kaartje hebben gekocht, mochten deze beslagen lieden de merknaam Bowie niet zo nadrukkelijk hebben uitgespeeld? Nu ja, we mochten al van geluk spreken dat de Thin White Duke niet postuum als hologram de hort op was gestuurd. Dienen goede songs niet om gespeeld te worden, ook als de schepper niet langer onder de levenden vertoeft? Als dat dan ook nog eens gebeurt door muzikanten die destijds op de originals te horen waren, raakt je nieuwsgierigheid vanzelf geprikkeld. De zaal waar David Bowie ooit nog met Tin Machine op het podium had gestaan, liep dus moeiteloos vol, want als fan wist je dat op het repertoire volstrekt niets af te dingen zou vallen.

Ceremoniemeester van dienst was de inmiddels 73-jarige Mike Garson, de toetsenspeler met wie Bowie 35 jaar en zestien langspelers lang had samengewerkt. Hij introduceerde meteen Bernard Fowler, de eerste van drie gastzangers en een meneer die al drie decennia de podia afschuimt met The Rolling Stones. In het esoterische ‘Bring me The Disco King’ bewees Fowler dat zijn gegroefde stembanden ook bij onverwachte weertypes hun grip op de weg behouden.Vervolgens kregen beide heren het gezelschap van nog enkele andere Bowie-alumni. Gitarist Earl Slick, die ooit nog John Lennon in de studio had bijgestaan en tussen platen als ‘Diamond Dogs’ en ‘The Next Day’ zijn expressieve snarenwerk regelmatig ten dienste stelde van The Dame, bleek niet verstoken te zijn van sterallures en trok regelmatig de aandacht naar zich toe. Zijn flamboyante rock-n-rollattitude contrasteerde fel met die van Mark Plati, een even behendige gitarist, maar iemand die zich veel minder uitsloofde om in de gratie van het publiek te vallen. Bassist Carmine Rosas was destijds te horen op ‘Let’s Dance’ en ‘Never Let Me Down’, maar de overige bandleden – drummer Lee John Medeloni (Slicks zoon) en de Nederlandse percussionist Jeroen de Rijk – hadden nooit rechtstreeks met David Bowie te maken gehad.


Partyband

Een partyband is een origineel concept voor uw feest.

 Atomika is te boeken voor een huwelijksfeest, verjaardagsfeest of privé party. Ze brengen de lekkerste discomedley’s, een dansmedley en ook een Nederlandstalige medley, maar ook Rockmuziek komt aan bod. Klassiekers van Tina Turner, maar ook van AC/DC en vele anderen passeren de revue.